The Urban Oriental outdoor style

Breng de wereld naar je achtertuin: de Urban Oriental stijl

Het land van de rijzende zon. Wakker worden boven de drukke straten van Hong Kong of met zicht over de skyline van Tokyo en mt. Fuji in de achtergrond. Het luxueuze stedelijk imago van het Oosten heeft veel te bieden. En er is één element dat er overal bovenuit schiet. De onwaarschijnlijke balans en rust: het Zen gevoel. Die balans vind je overal terug: van sushi, tot Japanse kalligrafie, en zelfs in hun moderne stedelijke architectuur.

Dat is de onmiskenbare Urban Oriental stijl: minimalisme, veel strakke lijnen en grote oppervlakten die hand in hand gaan met natuurlijke elementen.

Gelukkig hoef jij niet helemaal naar het verre Oosten te reizen om jezelf onder te dompelen in de Urban Oriental stijl… In deze blog brengen we de wereld naar jou toe.

Hoe pas je de Urban Oriental stijl toe in jouw tuin? Je leest het hier…

Een tijdloze, minimalistische fundering

Wanneer je de Urban Oriental stijl in je tuin of terras wilt brengen, kies je voor simpele rust. Grote, strakke tegels zijn een uitstekende keuze. Maar let op: voeg genoeg natuurlijke elementen toe om de zen te bewaren.

Een leuke bamboestruik volstaat. Maar, heb je veel ruimte? Plant dan een Sakura boom, deze geeft eens per jaar een prachtige kersenbloesem af. Of, ga helemaal all-the-way en integreer waterelementen toe aan de architectuur, en werk deze af met een groep waterlelies. En wie weet; enkele Koi vissen?

Een minimalistische, tijdloze architecturale basis creëert een onevenaarbare rust in je buitenruimte: het Zen gevoel. Dit is jouw speelterrein voor een prachtig terras.

De aankleding: strak & rustgevend

Bij de aankleding van je buitenruimte kies je ook voor een strak en minimalistisch design. Niets mag de aandacht afleiden van de rust die je tuin moet bieden. De NINIX reeks is hier de perfecte keuze. Haar tijdloos design werd meer dan eens bewezen: al meer dan 20 jaar prijkt deze reeks in het Royal Botania aanbod.

NINIX trekt de strakke rechte lijnen van de architectuur gewoon door in haar design. Royal Botania fabriceert deze reeks in meerdere materialen. Maar, om het Urban Oriental gevoel volledig op te wekken, raden we aan om voor het roestvrij of de coated alluminium te gaan. Deze materialen belichamen feilloos het luxueuze, stedelijke, orientale gevoel dat jij in je tuin wilt opwekken.

Start klein voor de grootste impact

Of je nu een grote tuin hebt, een dakterras of een gezellige stadstuin. Ruimte is geen voorwaarde om de luxueuze Oosterse stadsstijl in je buitenruimte te brengen.

Wanneer je de Urban Oriental sfeer in je tuin wilt krijgen, start je bij de essentie. Vraag jezelf af: Waarom geniet jij zo van jouw tuin of terras? Om in de zon een boek te lezen? ? Of om vrienden te ontvangen en gezellig te aperitieven? Wat het ook is, met een comfortabele lounge set anticipeer je op ieder moment.

De NINIX lounge setbrengt zelfs de allerkleinste oppervlaktes naar torenhoog niveau. De comfortabele zitbank en de prachtige low-seaters zijn ideaal. Het strakke design sluit perfect aan bij de oriental look & feeldie je wilt bereiken. Zeker wanneer je kiest voor een afwerking in ‘Frost Linnen’, ‘Linnen Uni’ of ‘Natural Linnen’. Hun neutrale kleur in combinatie met de lichte grofheid van het naaipatroon in de stof resulteert in een harmonieus geheel. Leg daarnaast enkele sierkussens in Bouclé stof en maak het totaalplaatje af.

Wees bovendien niet ongerust over het onderhoud. De NINIX lounge is opgewassen tegen alle weercondities. We vervaardigden onze kussens uit een hoogtechnologische samenstelling met open-cel-structuur. Hierdoor loopt regenwater en vocht dwars door de kussens heen. Zo hebben natuurelementen geen vat op hun staat. Laat je jouw kussens toch liever niet buitenliggen? Dan blijft de NINIX lounge ideaal. Door de Batyline bespanning op zijn frame, zit hij zelfs zonder kussens royaal comfortabel.

Met een loungeset heb je de basis gevormd voor je tuin of terras. Er liggen echter nog meer kansen op je te wachten. Mogelijkheden om die Oosterse luxueuze stadssfeer bij jou thuis te krijgen.

Grotere oppervlakte, meer kansen

Heb je meer ruimte om creatief mee om te gaan in de achtertuin? Breng dan extra stukjes buitenland naar je toe. Want ontspannen in de tuin, zou altijd als vakantie moeten aanvoelen.

We bekijken drie plaatsen die je in je eigen tuin kan scheppen, om die unieke Urban Oriental stijl te bekomen.

Dining area

Niets fijner dan samen tafelen. Genietend van de rijzende, of ondergaande zon. Richt je terras zo in, dat er voldoende ruimte is voor een grote eettafel.Ook hier is onze NINIX dining table perfect. Deze zijn beschikbaar in verschillende maten. Zo schuiven er 6 tot 10 gasten comfortabel mee aan tafel bij jou.

Gepaard met de NINIX armchairs maak je onze moderne orientale look helemaal af. Bovendien is het mogelijk om zowel de stoelen als de tafels op 3/4e van de traditionele hoogte te laten maken. Zo zit je lager bij de grond, wat een extra rustgevend aspect toevoegt. Én je blijft dichter bij hoe de Oosterse traditie het voorschrijft.

Outdoor cocktail bar

Zie jij jezelf al nippend aan een Singapore Sling cocktail in je eigen achtertuin? Jouw outdoor oriental cocktail bar wordt een echte eye-catcher.

Richt jouw aperitief hoekje in hoe je wilt. Maar ga hoe dan ook gedurfd. Je wilt hier een exclusieve sfeer oproepen. Dat doe je door hoge NINIX bar chairste plaatsen. Je zit wat hoger, waardoor je een compleet ander zicht hebt over je tuin.

Wil je daarnaast een enorme indruk achterlaten bij gasten? Integreer dan stijlvolle lampen achter een dunne marmeren plaat als steun in je bartafel. Wie kan er dan nog weerstaan aan een heerlijk frisse cocktail om de avond te starten?

Pool area

In het Oosten draait alles rond efficiëntie en design. Voor jouw pool-area is dat niet anders.De NINIX lounger ziet er op het eerste zicht erg sober en strak uit, maar er speelt hier meer dan je op het eerste gezicht ziet. In de armleuning zit namelijk een vernuftig systeem om de hellingsgraad van de stoel aan te passen. Geen steunbaren, geen zichtbare functionele onderdelen. Niets. De NINIX lounger werd door de jaren heen geperfectioneerd met maar één doel: de perfecte poolside ligstoel zijn. Kies voor de roestvrij aluminium afwerking, en een lichte Batyline: dan zit je helemaal in dat stedelijk Oosters thema.

Wanneer we het hebben over vernuftige systemen die hand-in-hand gaan met stijlvol en minimalistisch design kunnen we niet naast de Palma Parasolkijken. Deze zonnenweerder is de winnaar van de‘best of best’ Red Dot awards:de Oscars voor Product design.

De Palma is geniaal omdat hij komaf maakt met touwtjes, draaiers, of andere systemen om een parasol te openen. Zelfs met één vinger open en sluit je de Palma.

Ga helemaal Urban Oriental: ontdek NINIX

Je hebt nu alle tools in handen om van jouw buitenruimte een modern, minimalistisch zen-oord te maken. Maar laat je niet beperken door wat wij je aanbevelen, je bent zelf de architect van jouw dromen. En er valt nog veel meer te ontdekken.